Депутатите се връщат на работа след лятната ваканция на 1 септември, петък. Така, вместо в сряда, за първи път след отпуската парламентаристите ще открият новата сесия в последния работен ден от седмицата.

Народните избраници вече ще заседават в бившия Партиен дом - решение, което беше взето още преди да излязат в почивка. 

Планът е представителната сграда на Народното събрание да затвори за ремонт, но кога ще започне той, не е ясно.

Голяма част от администрацията на НС вече е пренесла багажа си от кабинетите в новата сграда, а този път журналистите няма да бъдат затворени в мазето.

Медиите ще бъдат настанени в Мраморното фоайе и ще имат достъп до това, което се намира пред заседателната зала, което означава, че възможността за контакт с депутатите вече не е парирана. 

Инициативата за връщането в същинската сграда на Народното събрание беше на "Има такъв народ" по време на 45-ия парламент и сега, в края на лятната сесия, именно лидерът на партията Слави Трифонов заподозря, че преместването в Партийния дом от страна на  "некоалицията" ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС е понеже  "се страхуват от народната любов".

Ремонтът на ремонта в Наказателния кодекс, военната помощ за Украйна и евентуални промени на Изборния кодекс са сред предстоящите задачи пред депутатите. През есенната пленарна сесия депутатите планираха да се заемат и с промените в Конституцията, които бързат да гласуват до края на годината.

На 1 септември народните представителите ще започнат с парламентарен контрол и изслушване на министри.