Иван Демерджиев е готов да остане министър на вътрешните работи и в следващото служебно правителство. Това призна самият той пред журналисти в кулоарите на Народното събрание.

"Както знаете, президентът ще издаде три указа, един от тях ще касае този въпрос, и ако моето име фигурира там, с най-голямо удоволствие ще продължа да изпълнявам функциите си, със същата отговорност", каза Демерджиев.

Той каза, че не са водили такива разговори. Попитан какви ще са приоритетите, ако остане министър, Демерджиев посочи, че има много неща за вършене.

"Нека да изчакаме произнасянето на президента по темата, защото не е добре сега да си измислям приоритети без да ми е гласувано това доверие и да ми е дадена тази отговорност", добави служебният министър.

Попитан дали връщането на хартиената бюлетина ще затрудни МВР по гарантирането на честността на вота, МВР-шефът коментира, че тогава са повече престъпните посегателствата по отношение на честността на вота.

"От една страна, много повече са спекулациите по отношение на честността на вота, но и в същото време това ни дава повече възможности да заловим и изобличим повече лица, които се занимават с тези деяния, включително и на ниво поръчители. Това ще бъдат основните усилия на МВР - тези хора, които изкривяват вота, да бъдат заловени", каза служебният министър на вътрешните работи.

Това ще бъде и следващото предизвикателство пред служителите на министерството, добави Иван Демерджиев.