Делян Добрев от ГЕРБ обяви във Фейсбук, че "хвърля ръкавица" на Асен Василев за цената на газа и за вчерашните му изказвания по негов адрес. Ето какво написа той:

"Отдавна не гледам участията по ТВ на Кирил и Асен, защото те само лъжат. Разбрах, че вчера Асен Василев казал при Поли Златарева по БНТ: "Тогава беше свястно момче, но сега нещо може би...".

Хвърлям ръкавицата на Асен Василев да сметнем цената на Газпром за месец юли пред медиите и цялото общество, за да докажем истината! Показах фактури и доказателства, че купуват пак от Газпром, но на по-висока с 28% цена. Цената по договора с Газпром за месец юли е 86 евро и не се смята така както си мисли Асен Василев!!! Язък, че беше Министър на финансите и вицепремиер почти цяла година. А преди години беше дори и Министър на енергетиката.

Ако му стиска, каня го на публичен диспут да сметнем цената на флип чарт пред цялото общество. Така заедно ще докажем как се е източвала държавата в полза на Газпром и офшорки (вероятно на Промяната).

Не на последно място, аз все още се смятам за свястно момче, поради поне 2 причини:

  1. По мое време, като Министър, изгонихме посредниците и цената падна с 22%;
  2. Не съм измамил съдружника си датчанин и свои приятели с 15-20 млн евро (всъщност, не съм измамил никой дори с 1 евро).", написа Добрев.