"Тази координирана атака наистина нямаше как да бъде оставена без реакция. Ние в ГЕРБ сме показали, че винаги носим отговорност, дори и тогава, когато няма доказателство за вина, за разлика от нашите опоненти, които пък даже при повдигнати обвинения са горди да поставят подобни персони като водачи на евролистите си", това заяви новият председател на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова по bTV. 

Тя заема поста, след като вчера Цветан Цветанов обяви, че напуска Народното събрание "като морален акт" заради скандала с евтините апартаменти.

"Ние сме постъпили така от съзнанието за морална отговорност, а в политиката отговорност се носи именно чрез оставки и на избори, разбира се. Вярвам, че по този начин сме прекратили всички инсинуации по темата. Прекратили сме и сме преодолели кризата, защото трябва да бъдем единни. Вярвам, че ще излезем по-стабилни след тази криза и ще вървим напред, защото за нас сега голямото предизвикателство са именно европейските избори", добави Дариткова. 

Тя уточни, че е била информирана снощи, че е предложена да заеме неговото място.

"Вече успях да се дистанцирам от образа на г-н Цветанов, защото заявих, че ще се стремя към неговите диалогични опити да намери здравия консенсус в Народното събрание, но в никакъв случай не мога да бъда Цветанов в парламента", добави Дариткова.

И подчерта, че няма да прибягва до рекет или сделки, за да събира кворум за започване на работата на парламента, защото това "не кореспондира с начина на функциониране на Народното събрание".

"Аз съм реалист и вярвам, че ще се търси национално-възможния консенсус", каза още новият шеф на ПГ на ГЕРБ.

В тази връзка тя коментира и решението на депутатите от БСП от миналия месец да напуснат пленарната зала.

"Днес отново отправям покана към тях, защото смятам, че те също носят отговорност за функционирането на това Народно събрание и решението, което са взели, би следвало да бъде ревизирано. Откъснали са се, както от парламентарната действителност, така и от проблемите на българските граждани, предвид пресконференциите, които правят напоследък. Има едно залитане към жълтата тематика", каза Даниела Дариткова.