При опрощаването на дълг към държавата от 8 млн. лв. на Главното мюфтийство става въпрос единствено и само за сделка между ГЕРБ и ДПС. Това обяви по bTV журналистката Велислава Дърева.

Преди дни от БСП заявиха, че опрощаването на дълга на мюфтийството се случва заради сделка между ГЕРБ и ДПС за отхвърлянето на президентското вето върху Изборния кодекс. По думите на премиера Бойко Борисов обаче става дума за вътрешно решение на неговата партия и в него няма никаква чужда намеса, но затова покани на среща в Министерски съвет главния мюфтия и патриарха.

Бях поразена от скандалното поведение на главния мюфтия вчера, който на въпрос дали мюфтийството има 4700 имота и приход от 30 млн. лв. на година отговори, че не се занимава със счетоводни сметки и каза в прав текст: „Бъдете благодарни, че не сме ви спретнали едно Косово”. Откога етническият мир се крепи на неплатените задължения на главното мюфтийство”, коментира Дърева.

Тя припомни, че през декември миналата година въпросът с дълговете на мюфтийството е бил обсъждан в ресорната парламентарна комисия и е било отхвърлено искането за опрощаване на задълженията. По думите ѝ става въпрос за чист рекет от страна на ДПС.

„Искам да напомня на Борисов, че който сключва сделки с ДПС, винаги плаща много скъпо. ДПС винаги е част от успеха и никога част от провала. ДПС винаги е победител с победителите и не е губещ с губещите. Това е факт през последните 30 години”, обърна се Велислава Дърева към премиера и лидер на ГЕРБ.