Решенията за освобождаване на Георгиев и за назначаване на Лазаров са взети неприсъствено, съобщиха от правителствената пресслужба.

Георгиев подаде оставка миналия месец и обясни, че напускането на МВР не е спонтанен акт, а го е обмислял от много време.
Президентът Росен Плевнелиев го е помолил да не напуска поста, докато не бъде сформирано ново правителство.

При напускането, вътрешният министър Цветлин Йовчев коментира, че е с много добри впечатления от Георгиев и все още няма виждане кого ще назначи за главен секретар.

Лазаров е роден на 21 януари 1974 г. в Горна Оряховица. Завършил е право в Югозападния университет "Неофит Рилски".
В МВР започва работа през 1999 г. като командос в Специализирания отряд за борба с тероризма. През 2002 г. е назначен като разузнавач в НСС,  последователно е заемал всички длъжности до началник на сектор.

От април 2008 г. до момента е началник на отдел в Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС).

Преминал е специализирани курсове за повишаване на квалификацията, на които лектори са били представители на ФБР, ЦРУ, МИ-6 и др.

По неофициална информация Лазаров е зет на бившия зам.-министър на вътрешните работи в тройната коалиция Камен Пенков. В предишния парламент Пенков беше нещатен сътрудник на депутата и бивш вътрешен министър Румен Петков, на когото бе заместник във ведомството.
Пенков и съпругата му са собственици на охранителната фирма "СКОРПИО", която охранява централата на БСП на "Позитано" 20 и партийните форуми.