Националният съвет на Българската социалистическа партия /БСП/ реши Парламентарната група на "БСП за България" да внесе вот на недоверие срещу правителството за здравеопазването, съобщи пресцентърът на БСП.

"Това решение е взето заради влошаващото се състояние на здравеопазването и намерението на управляващите да правят реформи, които ще натоварят допълнително финансово всеки български гражданин, а качеството на здравните услуги няма да се подобри. "Това не е здравна реформа, а здравен геноцид", е заявила Корнелия Нинова, лидер на БСП.

 Това ще бъде третият вот към кабинета, по искане на БСП. Предишните два на тема "Сигурност" и "Корупция" не успяха да минат. 

Днес се проведе Националният съвет /НС/ на БСП. Лидерът на социалистите Корнелия Нинова направи анализ на новата политическа обстановка. Според нея от вчера тя е качествено различна - животът на парламента вече зависи изцяло от ДПС и дали ОП и ГЕРБ ще приемат техните условия, за да ги накарат да се регистрират в зала". Това е заявил зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Крум Зарков преди началото на заседанието на НС на БСП, съобщава пресцентърът на Българската социалистическа партия /БСП/.