Колкото наближава предизборната кампания, ще ставаме свидетели на точно такива циркове от страна на БСП, които се опитват по всякакъв начин да привлекат вниманието към себе си и към своя кандидат, издигнат от инициативен комитет, заяви заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева на брифинг в парламента.

Днес от парламентарната трибуна се наговориха безброй лъжи, каза Цвета Караянчева, цитирана от БТА, относно декларацията на "БСП лява България" за външната политика на страната.

Откакто г-жа Нинова е председател на тази партия, всеки ден казва по една лъжа - за ОЛАФ, за спрените пари по програмата за селските райони, виждаме как си играят със страховете на хората по темата с бежанците, посочи Цвета Караянчева. По думите й ГЕРБ няма алтернатива като управление.

Кой да се върне на власт, попита Караянчева и припомни, че при управлението на БСП и ДПС една година и половина парламентът е работил зад метални ограждения.  Единствената алтернатива е правителството на Борисов и управлението на ГЕРБ, посочи тя и добави, че правителството е стабилно, с мисъл за българските граждани, за сигурността и просперитета.

Колегата й Георг Георгиев също обвини БСП в лъжа по темата с бежанците. Както видяхте, най-лесно е, когато БСП трябва да се сблъска с истината, да провали заседанието на парламента, коментира той.

Заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев коментира, че премиерът Бойко Борисов е бил пределно ясен и припомни думите му, че ако на първия тур ГЕРБ не е първа политическа сила, ще подадат оставка.

"Уважаеми, социалисти, ако искате да сте на власт, малко поработете, спечелете доверието на хората, станете първа политическа сила и още след един месец може да дойдете на власт", обърна се Велчев към опозицията.

По отношение на обвиненията на ГЕРБ, че БСП се заиграва със страховете на хората по темата с бежанците и разпространява лъжи, Нинова отговори:
"Ако ще обвиняват някого в лъжа да си видят изказванията на г-жа Бъчварова от вчера, която потвърди, че правителството провежда тази политика за настаняване на бежанците. Да си видят постановлението на Министерски съвет, подписано от Бойко Борисов".

Димитър Главчев и нас ни изненада с това глупаво, страхливо решение, заяви Корнелия Нинова по повод прекратеното заседание на НС, поради безредици. "Някой да го е карал? Можехме да си продължим контрола", каза Нинова.

ДПС: Политически гаф на ГЕРБ

Прекратяването на пленарното заседание и предвидения парламентарен контрол е поредният политически гаф на ГЕРБ. Такава позиция изрази председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Според него с прекратеното заседание се скриват министрите и правителството от отговори на въпроси на народни представители. Правителството и ГЕРБ се крият от хората, а когато се покажат, вършат гаф след гаф, коментира Карадайъ.