Словесната престрелка между БСП и прездента Румен Радев се ожесточава.

Депутатът от "БСП за България" Явор Божанков веднага реагира на публикуваното в събота от президентския секретар Димитър Стоянов факсимиле, част от документ, в който става въпрос за преносочване на оръжейна пратка от Афганистан към Украйна, евентуално от Министерство на икономиката.

Божанков видя в акцията злонамереност и обвини Стоянов, че с тези внушения компрометира президента, тъй като документът бил стар - още от времето на служебното правителство.

"Секретарят на президента - Димитър Стоянов простреля Радев. При това жестоко.

Публикувал е няколко реда текст и внушава, че се изнася оръжие от Афганистан за Украйна. Но не е обърнал внимание, че в документа пише "Министерство на икономиката". Т.е. документът е от служебния кабинет на Радев. Защото министерството, което Нинова оглавява се преименува на "Министерство на икономиката и индустрията", парира Божанков намека, че Нинова не говори истината, когато твърди, че няма изнесен "нито един патрон" за Киев.

"Ако не беше злонамерен, можеше да попита и шефа на ДАНС (назначава се от президента) какви сделки има. В комисията по оръжия присъстват двама представители на ДАНС, тоест двама представители на президента. Те първи проверяват и подписват сделките", коментира още в профила си Божанков.

Депутатът от гражданската квота в "БСП за България" обобщава: "Днес президентът заяви, че К.Петков опитал да стреля по него, но уцелил Нинова. Стоянов и той опита да стреля.

В опитите си да стрелят обаче, улучват само обикновения българин, който чака повишаването на доходите си. Улучват и българската военна индустрия, която спазва всичи международни конвенции и договори, но става жертва на политичско поведение, което вече граничи с неприкрита злоба".

Скрийншот: Фейсбук