Промяната ни донесе застой и разруха!  Това каза във видео, качено в личния му Facebook профил лидерът на ГЕРБ. 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се среща с актива на партията във Видин. Това стана ясно от предаване на живо във Facebook профила му.

По-рано, в друго свое видео, Борисов атакува "Продължаваме Промяната". "Пълен застой и разруха", така коментира той трасето, където трябва да преминава скоростният път Видин- Ботевград. В началото на годината регионалният министър Гроздан Караджов даде прогноза, че модернизацията на този участък от Е-79 ще приключи през 2027 година. Според Борисов обаче строителството е в пълен застой. 

"1 година застой! Ако управляваше ГЕРБ, трасето Видин - Монтана - Враца щеше да се строи с максимални темпове и шофьорите вече да карат по магистрала", каза Борисов.

"Единствената държава, която взе повече пари след Брекзит, бе България, но всеки ден бях по пътищата, сега ми се реве като минавам по тях, а им оставихме парите за магистрали в сметката", заяви бившият премиер. 

"Разходих се из вашия прекрасен град. Не видях дали пощата ви работи. Не се безпокойте - никъде не работи. Защото хакери са ги хакнали. Но правителството не се занимава с това, то се е посветило на геополитика.

"Следващото ново правителство ще трябва поне две години да връща заемите на това правителство", каза още Борисов.

Той заяви, че българският народ се е подвел, затова сега "всички ще плащаме".

"Мога да поема с колегите за година и половина да оправим нещата, или Терминал 3", предложи Борисов. След управлението на ПП, ние вече няма да можем да вържем бюджета, без да вдигаме данъци, заяви Борисов. Той припомни заемите, които прави непрекъснато правителството. След това кой ще дойде - ние, защото няма друг, посочи Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и износа на оръжия към Украйна, като каза, че "дори и децата знаят, че България изнася оръжия, а Корнелия Нинова - отрича", каза още Борисов.

Тези хора са шарлатани. Това, което сме правили през годините, няма нищо общо с това, което те правят пред тази една година. Те ще си тръгнат по-богати, а ние ще останем", каза от трибуната Тома Биков.

Бившият енергиен министър Теменужка Петкова обяви, че понекадърно правителство България не е имала от години. "Няма сфера,в която то да не се провали. Но с гръм и трясък се провали в енергетиката. За компенсацията тези хора започнаха да лъжат", каза Петкова. 

"Преди 3 дни руснаците спряха газа. Защо? Защото сме диверсифицирани още от втория кабинет на Борисов. България може, както да получава газ, така и да изпраща. Защо Русия спря газа само за България и на Полша? Заради далавери - защото въведоха посредници. И така всеки месец по 20 лв. Петков и Василев ни бъркат в джоба на посредника. Повече от половината, който сега купуват от посредника, е руски. Само, че от скъпия руски. А не от евтиния. До месец два най-евтиният хляб ще е 2 лв.", обясни Делян Добрев.

"Едно време да гледаш за политика по телевизията беше скучна работа. Затова хората гледаха комедийни предавания и сериали. Сега не е така. Непрекъснато сме в сериал. Имаме всички персонажи - хубавец, малката булка... Опитах се да сметна кое стана за година по-добре, но не мога да се сетя", обяви от трибуната Томислав Дончев. Според него изпадаме в уникална ситуация - хем не сме взели решение за даване на оръжие за Украйна, хем на нас ни спират газа. Време е, "вместо вносно правителство, да имаме правителство, произведено в България", каза Дончев.