Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов покани политическите си опоненти на открит дебат. Той ги призова да покажат "какво по-различно имат", съобщи Нова тв.

"Нека да излезем пред публиката и да кажат какво по-добро могат да предложат. Да посочат какво в нашите проекти не им харесва и какво могат да подобрят. Ние правихме стадиони, училища...", посочи Борисов на срееща в Добрич.

"Кажете им, че машините не са толкова страшни. Нека излязат и да гласуват. Представете си да се повтори такава избирателна активност, като в Благоевград - 21%, понякога 5 гласа решават "първенството". Нека да гласуват. Ние имаме програма, имаме готовност", каза още лидерът на ГЕРБ.

Според Борисов, машинното гласуване е уплашило благоевградчани и затова се е стигнало до ниска избирателна активност. Според него това е довело до ситуацията, в която 6 000 души избират кмет за 60-хиляден град.

"Опонентите ни много искат да пораснат, но не с по-добри идеи, а със злоба, реваншизъм и компромати. И това ще им изяде главата, защото българинът не обича злите хора", каза още Борисов пред симпатизанти в Добрич.

Той критикува служебния кабинет, че е заменил грантовете за бизнеса, пострадал в пандемията, със заеми и че е провален ваксинационният план. Увеличението на пенсиите с 5% от миналата седмица е предварително заложено от правителството на ГЕРБ, като парите за това са осигурени отдавна, обясни Борисов.

Гърция вече разполага с 60 млрд. лв., които инвестира в икономиката си, а България е трябвало да получи 50 млрд. лв., но изготвеният от ГЕРБ план за възстановяване сега се "калибрира" от служебното правителство, изтъкна още той.

Борисов изрази готовност да се срещне със Слави Трифонов в дебат, за да сравнят с председателя на "Има такъв народ" идеите си за управление.

За "голям пъклен план" предупреди Борисов на срещата си в Добрич - от 2 г. се готвели компроматите за снимките с шкафчето, сега планът включвал машините за гласуване. "Президентът Мадуро печели благодарение на машините, които са в България. Същите машини и милиони венецуелци се изнесоха бедни. В момента кодовете и машините са в ръцете на тези хора - Алехандро от Венецуела е пратеник на Мадуро да помогне на колегата си Радев. Защо в цяла Европа няма такива машини? В Германия са забранени, а ние с министър Бойко Рашков ще правим честни избори. Да, сега ще има манипулирани избори", заключи Бойко Борисов.

Снимка: ГЕРБ