"С ухажване, бой, ухажване, бой, няма да стане", заяви Кунева пред бТВ. 

В края на миналата седмица Борисов призова отново Реформаторския блок да го подкрепят, ако поиска в парламента вот на недоверие на правителството, после обаче се раздразни от изказвания на представители на блока срещу него. 

"Трябва да се държим по начина, по който се държат тези, които ни харесват. Не си представям германски политик, на когото Меркел например да е поръчала да се говори за нейните опоненти по начина, по който г-н Борисов поръчва как да се говори за неговите", добави Кунева.

Според нея партиите в Реформаторския блок са обединени от желанието си за реформа и промяна на начина, по който изобщо се държат партиите.

"Тоест партиите да отстъпят назад. Не съм против партиите, но трябва да внесем повече мажоритарен елемент", подчерта Кунева.

Според нея моделът на работа, който блокът въвежда, е политическа иновация, защото дава гласност на гражданите и затова бил подложен на атаки.

Тя критикува управляващите, че се държат неадекватно, не се съобразяват с хората и теглят от общата банка на доверие.

"Ако днес едно безобразно поведение може да бъде отминато, утре какво пречи на следващия да има 10 пъти по-безобразно поведение? Това трябва да се прекрати“, призова Кунева.

Тефтерче с медийни поръчки

Според Кунева, това, което се случва в медиите, е същото като в съдебната система.

Лидерът на Движение България на гражданите прогнозира, че скоро ще излязат и тефтерчета с медийни поръчки (визирайки скандалното тефтерче на бившия шеф на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси Филип Златанов - бел.ред.).

Кунева добави, че Реформаторският блок и Гражданският съвет към него са извели като приоритети решаване на проблемите в медийната среда, съдебната система и администрацията. 

Тя поясни, че хората от Гражданския съвет не са кандидатствали при тях, а са проявили гражданска инициатива.

КРЪСТОСАН ОГЪН: Имат ли общ път ГЕРБ и Реформаторският блок?