"Сега като ви слушам и като ви гледам с интерес към президентските избори, си мисля, защо не се напънем и не сложим за президентските избори една жена президент. Имаме достатъчно фигури, които можем да обсъждаме", посочи той в приветствието си до участниците в Общото събрание на "Жени-ГЕРБ" в НДК, предаде БГНЕС.

По-рано днес вицепремиерът и член на ръководството на ГЕРБ Румяна Бъчварова не отрече възможността Борисов да се кандидатира на изборите за президент в края на следващата година. Тя обаче уточни, че в момента това решение не стои за обсъждане, тъй като до вота има близо година и половина.

Борисов благодари на партиите, които са с ГЕРБ в управлението, защото само това, което е направено досега, си е струвало. Той като пример посочи връщането на средствата от еврофондовете, получаването на парите на граждани от Корпоративна търговска банка.

"Влизам в ролята и на другите партии, трудно е, но всички сме си дали сметка,че това е добрият вариант, не е идеалният, но е за добро за страната", посочи премиерът.

Той посочи, че реакциите на САЩ и ЕС по отношение на България са красноречиви.

"Цяла Европа застана зад България, бяха пуснати всички еврофондове и няма да загубим никакви пари. Събориха банки и разплащаме милиарди за чуждите вересии”, допълни още той.

Ирена Соколова, областен управител на Перник, бе избрана за председател на организацията "Жени – ГЕРБ".