По думите му в интервю за Радио К2, отговорност сега може да се търси за всичко – от скандалните назначения до това, че в условия на криза са вдигнали с 30% заплатите на областните управители.

Борисов предупреди, че в момента тече тотална чистка, дори и в най-успешните сектори като инфраструктура и екология.

В такава ситуация, под обсада с тоталното неодобрение на хората няма как да се очаква повече от това Народно събрание.

То започна с трикове и завърши в петък с трикове. Г-н Микoв не се срамува от това, което прави с кворума – той прекратява регистрацията по-рано, не изчаква 1 минута и по този начин е по-нисък кворумът, с който се работи през целия ден, заяви Борисов.

"Много разчитам на Реформаторския блок, на който трябва да му стане ясно, че няма кой да победи такава коалиция между БСП, ДПС и Атака.

Това би трябвало да послужи като генератор за идеи, за обединение, иначе те ще си управляват вечно, коментира още бившият премиер. Той отчете и потенциала, който извънпарламентарните партии носят, както и тяхната експертност в различни области.

Борисов допусна вероятността за един бъдещ много добър експертен кабинет, заедно с ГЕРБ. По думите му именно този кабинет ще трябва да се опита да поправи щетите, които ще бъдат нанесени от настоящото управление.