"Аз като Костов - не го правя с голямо желание", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на въпрос за подкрепата си за Васил Терзиев, веднага след като упражни гласа си с хартиена бюлетина. 

Според Борисов обаче, ако подкрепата му е била разчетена като подигравка от ПП-ДБ, то "Ами той е неблагодарник. Съжалявам, че си сложих подписа под неговия номер в момента, щом така го е тълкувал". По-рано Терзиев определи призива на Борисов от петък за подкрепа на ПП-ДБ в столицата като шега.

"Изборът беше миналата седмица, сега просто бях дал дума и съм я изпълнил", добави той. 

Борисов изказа опасенията си от машинния вот и намекна за схеми.

"От това, което чувам, такива оферти има в Банкя... Не им прави чест на тези с морала. Гледам, че и машините се чупят главно в София и Варна. Това е една от схемите - ако уж се счупи машината, ако има дубликат някъде, да превъртат през тях квитанциите". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като упражни правото си на глас.

"В страната такава безпринципна работа в коалициите, които влизат ПП-тата. Просто не им прави чест. Виждам, че си имат нови ортаци. Да си видят с кого играят. Да не кажат после, че Радев е лош. Изрично ги предупреждавам, като знам какво правят в момента", каза още Борисов. 

"Пожелавам на всички успех. Какви ще са последствията за градовете - ще видим", посочи лидерът на ГЕРБ.

"Много ми е интересно тези, които говорят за избирателната активност - какво очакват като вдигнаха преди 3 г. юмруците и направиха партиите да се ненавиждат, да се мразят, да нямат дори възможност морално, принципно да се подкрепят в такъм момент. В момента има само омраза, има само анти", продължи Борисов.

Снимка: БТА

"Нищо не се е променило. Аз си държа на думата. За мен изборите за София приключиха миналата неделя, когато хората имаха възможност да изберат в действителност демократ, сега избираме от това, което има, но глас народен, глас Божи", посочи той. 

"Призовах да се гласува за ПП-ДБ, защото сме в коалиция. Ще видим кой кого и как е подкрепял и ще ви кажа как функционира тази сглобка в страната", допълни той.

Борисов показа, че не е съгласен с поисканата от премиера Николай Денков смяна на шефа на ДАНС.

"Защо? Заради кое? Трябваше да има смяна незабавна на зам.-министъра, който ходи с телефона и снима двата кода. Ай ти та казаха, ако се чупят машините и някой има двата кода, някой може да манипулира машините. Гледах го Денков как се върти около машината и не исках и аз да изглеждам така смешен", допълни той.

"Вече, като се каже евроатлантически ценности, вече всеки се обръща на другата страна. Всеки си говори това, което му отърва партийно и надали в този хаос, който предизвикват, имат и основание да го правят, коментира Борисов за това дали трябва да се правят поправки в законите след изборите.

"Партията трябваше миналата неделя да има по-висок резултат. Вследствие на ниския ни резултат ние сме в това положение в София", анализира Борисов. Той отрече да се е срещал преди вота с Кирил Петков.