За дарението съобщи пред журналисти в парламента председателят на групата на ГЕРБ в парламента Цветан Цветанов. Той припомни, че е традиция всяка година депутатите от партията да събират някаква сума за рождения ден на лидера си и той да решава за каква благотворителна кауза да отидат.

Решението на премиера е тази година парите да бъдат разделени на две - 10 000 лв. за дострояването на новата църква в Бяла, Русенско, а другите 10 000 лв. за ремонт на джамия в с. Подайва, община Исперих.

Даренията са израз на солидарността и съпричастността на премиера и на ГЕРБ към проблемите на българските общности и етноси у нас, отбеляза Цветанов, цитиран от БТА.

Повече от 17 години нашият бивш митрополит, сегашен патриарх, служеше в един метален РЕП, бивша книжарница, и това е една негова мечта, сега изпълняваме това негово желание, 30 години имаше кръст, забит в една поляна, обясни кметът на Бяла Димитър Славов.

На свой ред Мехмед Хасан от местната структура на ГЕРБ в село Подайва, Исперих, разказа, че джамията се нуждае от ремонт от две години. Това ще е видимото, което строи ГЕРБ и премиерът за селото, за мюсюлманите, благодарни сме, завърши той.

На рождения си ден вчера Бойко Борисов бе приет от патриарха на на Ерусалим Теофилос Трети, който го провъзгласи за висш командир на ордена на Божи гроб. Борисов също така бе награден със златен кръст, златна корона и звезда.