„Чудят се как да сменят специалисти. Така коментира бившият премиер Бойко Борисов промените на заемащите главни постове в редица институции, които бяха извършени от новото служебно правителство. Ръководството на партията се срещна днес с млади активисти. 

"Единствената причина за махането на шефа на ДАНС е разкриването на шпионската мрежа на Русия. Никога повече някой няма да си сложи главата там. Повече руски шпионин няма да бъде разкрит". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Да сменяш шефа на ДАНС, когато си само един служебен министър - това е реваншизъм", каза Борисов.

"Това правителство беше направено, за да свърши мръсната работа на кандидата за президент Румен Радев", каза още Борисов.

Преди това той коментира и другите рокади във властта.

"Приемам, че смениха Областните управители и полицейските шефове - те имат отношение с изборите. Аз приемам областните управители, че ги смениха, приемаме, че дори ДАНС имат отношение с изборите. Но какво отношение имат Митниците кое налага и каква му е ролята или на ДНСК. Да върнаха шефа на Митниците от времето на Орешарски да им събира пари, заяви Борисов. 

Той запита шеговито не са ли сменили и шефа на "Пирогов" проф. Асен Балтов.

Искам на вас младите мотото да ви бъде "най-доброто място за правене на бизнес в Европа", каза Борисов.

Още чакам да видя автобусите с двойни дъна, с които ГЕРБ извозвали бюлетини. Не съм ги видял, вероятно и никой никога няма да ги види.

Сега ни обвиниха пак, че сме записвали. Ако някой си е говорил с криминалния контингент и е попаднал на мероприятие, това било "съвсем друга тема". Да сменяш шефовете на служби, когато ти си само един служебен министър, не го разбирам. Това е реваншизъм, категоричен бе Борисов. Само че тези, които записваха, сега са във Вътрешно министерство. И сега едва ли не казаха, че са унищожени някакви записи, защото мазето се наводнило. 

С подмладени листи и промени в предизборната програма ГЕРБ ще се опита отново да бъде първа политическа сила. 

"Можем да направим много добра смес от опита на доказани успешни министри и младостта, дръзновението, силата и амбициите", заяви партийният лидер Бойко Борисов.

Председателят на националния предизборен щаб Томислав Дончев анонсира, че "кога вече сме извън администрацията и институциите можем да сме по-дръзки" и това ще се отрази на предизборната програма. ГЕРБ ще "радикализират" вижданията си по отношение на административната реформа с въвеждането на т.нар "мълчаливо съгласие" при инвестиционни проекти, намаляване на лицензионни и разрешителни режими, специален фокус към българите, които се завръщат от чужбина и мобилни кабинети с оборудване за телемедицина за малките населени места.

"Правителството на ГЕРБ за тези години направи много по отношение на българската икономика (...) Българската столица се превръща в едно от най-комфортните места за живот както в страната, така и в Европа", коментира председателят на софийския щаб Даниел Митов.

Млади активисти на ГЕРБ с различни професии се представиха на партийния лидер. "Това са хората след 2 години за общински съветници, районни кметове, за кмет на София. Всичко това, което го говорите, не го препоръчвайте, а го вършете", заяви Борисов.