Борисов беше помолен да коментира предложението на Министерският съвет към президента Румен Радев да освободи от длъжност главния секретар на МВР Георги Костов.

Борисов прогнозира, че предстои смяна и на полицейски началници. Според Борисов учудващ е фактът, че тези смени се правят в градове, където ГЕРБ няма най – добри резултати, като Перник, Видин, Враца и Монтана.

Бойко Борисов коментира и публикацията в профила на президента Радев, чe „България няма да плати нито лев за съвместната охрана на небето ни, въпреки заварените финансови ангажименти“.

"Те имаха съвет в Брюксел, където генерал Радев присъства, имаха среща на министрите на отбраната, където можеха да сменят това решение“, коментира Бойко Борисов и припомни, че по време на неговия мандат българската авиация е била възродена, а техниката – обновена и ремонтирана.

Борисов бе категоричен, че ако ГЕРБ дойдат на власт, той ще стои докрай против флотилия в Черно море.

Бойко Борисов заяви, че уважава президента си и няма да води дискусии с него чрез медии или социални мрежи, особено когато това касае сигурността на страната.

Според него политическите противници на ГЕРБ разпространяват фалшиви новини с цел да манипулират общественото мнение. Като пример посочи информацията за спрени програми на земеделското министерство, които, по думите му, са приключили.

Бойко Борисов присъства на кръгла маса на тема "Конкурентноспособно и пазарноориентирано земеделие", организирана от Сдружение "Граждани за европейско развитие на България" и фондация "Ханс Зайдел".

Той изрази задоволство от отчетения ръст в земеделския сектор по времето на управлението на ГЕРБ.

Според него държавата трябва да упражни репресия за задължително образование чрез спиране на социалните помощи за учениците, които не посещават училище.