Съединението прави силата! Преди 136 години едни велики българи разбираха това и се превърнаха в държавници, написа на страницата си във фейсбук председателят на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов.

Днес държавата ни е разделена от този, който е призван да пази нейното единство, изтъква Борисов, без да споменава име, но явно имайки предвид президента Румен Радев, и продължава: "Обединителят на нацията я потопи в омраза, несигурност и хаос".

"Затова сега се нуждаем от обединение. За да преодолеем политическата криза и да започнем да се борим с реалните предизвикателства на нашето време. Вярвам, че заедно ще успеем! България ще се върне сред отличниците в Европа и ще го постигнем заедно. Защото заедно сме по-силни от хаоса!", завършва поста си Бойко Борисов.

По-рано Борисов, отново в социалната мрежа, написа, че миграционната политика е грандиозен провал на служебното правителство и на Румен Радев. "България е в изолация, защото сегашните управляващи успяха да се скарат със съседните ни държави. Заради това градовете ни по границата са пълни с нелегални мигранти."