Изпълняваме всички поети ангажименти към българските военни. В Црънча се изгражда нов комплекс за специалните сили. Той се строи по най-високите международни стандарти. Това написа в профила си във Фейсбук премиерът Бойко Борисов.

Борисов провери строящите се казарми за ученията на полигона "Корен". Заедно с него бяха и вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, както и здравният министър проф. Костадин Ангелов.

За базата на специалните сили в Црънча бяха отпуснати 6 милиона лева от правителството.

"Доскоро това място беше една гола поляна, а скоро специалните ни сили ще разполагат с модерна база, където да се обучават и да живеят. Българските военни са изключителни професионалисти и заслужават да получат най-доброто оборудване и условия за работа. И ние им ги осигуряваме", каза премиерът.

В базата ще има медицински пункт, зала за обучение, столова, фитнес и всичко, от което се нуждаят.

От Фейсбук страницата на българския премиер стана ясно, че за специалите ще бъдат осигурени 1 милион патрона и 98 бронирани автомобили от най-висок клас от български производител. Специалните сили са получили нови модерни каски и автомати. Предстои да получат и оборудване за нощно виждане.

Някои от военните имат готовност да се ваксинират, стана ясно още от посещението на полигона.