Дизайнерът Евгения Живкова, внучка на Тодор Живков и дъщеря на Людмила Живкова, е отказала да бъде вицепрезидент на Румен Радев. Признанието Жени Живкова направи в ефира на предаването "Неделята на NOVA".

 "Предлагаха ми да стана вицепрезидент на Румен Радев. Няма да кажа точно кой, но бяха хора от БСП", каза Живкова.

"Аз отказах по простата причина, че знам какво ме очаква - най-малкото от гледна точка на ограниченията, а и съм живяла целия ми живот в семейство на политици. Не ме е страх от отговорности, просто не обичам ограниченията", разкри тя.

"Борисов не ми е предлагал да ставам депутат. Чрез него е стигала покана до мен да се включа в редиците на НДСВ, но аз вече бях част от БСП и нямаше как да стане това", призна още Живкова.

Тя разкри, че между Тодор Живков и Симеон Сакскобурготски е имало тайна среща, но тя е била провалена от други участници в нея.

"Тези, които бяха инициатори, попречиха на тази среща. Костадин Чакъров беше един от тях. Симеон също е останал с впечатлението, че е умишлено", разказа тя.

"Бойко Борисов е умен човек, според мен. Попил е каквото може от дядо ми. Това, че е наследник на Тодор Живков са просто някакви неща, които се тиражират. Той се грижеше за дядо ми и сме му благодарни за грижите извън неговата фирма, които полагаше. Той пое охраната му и го направи безплатно. Ние имахме друга охрана и нямахме намерение да взимаме Бойко Борисов, но той дойде и нещата се промениха", посочи Евгения Живкова.

"Борисов премиер вече 10 години, Трябва да има смяна на властта. Българинът стана по-беден, разбира се. Аз лично живея нормално и не се определям като много богат човек. Не знам дали може да има социал-демокрация, след като живеем в пазарна икономика. Държавата може да се намеси в бизнеса, но няма как да развива закритите предприятия, които имаше преди промените. Фабриките са разграбени и е абсурдно да бъдат възстановени", заключи тя.