Президентът Румен Радев беше надпартиен, но стоейки заедно със своя шеф Корнелия Нинова вече не е надпартиен. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Божурище, където откри ново предприятие в Индустриалната зона.

По думите му всички изказвания на президента Радев всеки ден са срещу правителството.

Оставена без обществено внимание, корупцията се разраства като раково образувание, каза вчера Радев.

По повод визитата на Борисов в Москва, президентът коментира, че "българското правителство излезе от летаргията по отношение на Русия".

Президентът посочи още, че вниманието е насочено към Западните Балкани, европредседателството, Русия, а за корупцията няма почивен ден.

"Всеки ден ние слушаме упреци за правителството, нито дума за опозицията. Нито дума за това, което през годините са сторили. Нито дума - само срещу правителството. Това не е равноотдалечен", добави премиерът.

Борисов не разбира защо е оприличен като "слуга на Путин", а президентът Радев е бил пръв там и за него няма подобни изказвания. От една страна ме атакуват защо съм отишъл, от друга страна аз съм бил слуга, добави Борисов.

"Не мога да ги разбера, но казвам, радвам се на това, на което България заприлича. И казват виждате министрите на държавите, които ни гледат отвън, сега атакуваме чакалнята на еврозоната, влизаме в банковия съюз, който да гарантира дългосрочност на бизнеса, не само чуждия, но и българския. Това, което на Западните Балкани и изобщо на Балканите се случва дава възможност и на българските фирми вече да инвестират и доста има там. Премиерите им са гарант за нашите инвестиции. Оставям на съвестта на всеки, когато се изказва, да си носи отговорност за това. Аз съм човекът, който нито веднъж не е повдигнал темата", заключи Борисов.

Премиерът откри в Божурище производствено предприятие, дъщерно дружество на световния лидер Miltivac, специализиран в производството на вакуум-опаковъчни решения, етикиращи машини, системи за контрол и инспекция, както и роботизирани опаковъчни линии.

Бойко Борисов обърна внимание, че преди няколко години индустриалната зона в Божурище е била гола поляна, а сега всичко се е изградило наново като един нов град. Той изтъкна, че инвестициите в страната ни са с над 2 млрд. повече и те са в заводи, фабрики и производство, а не само в сферата на услугите.

Премиерът отбеляза, че е много важно за инвеститорите, че в България има 10-процентов плосък данък, икономически растеж, стабилно евро спрямо лева, огромен фискален резерв и най-нисък дълг в Европейския съюз. Той подчерта, че за още по-голяма сигурност България кандидатства за влизане в Еврозоната, за да се гарантират още повече инвестициите в страната ни.