Коалиция ГЕРБ-СДС официално откри предизборната си кампания във Враца, на която представи всичките си кандидат-депутати. Кампанията ще премине под мотото "За стабилна България отново".

За първи път церемонията се проведе извън столицата. Повече от 800 симпатизанти и членове на политическите формация от цялата страна се включиха в събитието. На сцената на НЧ "Развитие" се качиха водачите на листи от всички многомандатни изборни райони в страната.

В началото бившият регионален министър Николай Нанков коментира темата за пътищата. За цените и инфлацията говори Делян Добрев, а след него Томислав Дончев призова хората да си припомнят, какво се е случило преди две и половина години.

"Президент, правителство, държавни институции се опитваха да ни изчегъртат. А ние две години и половина след това сме тук и коментираме въпроса - дали ще бъдем първи! Няма как да се унищожи нещо, зад което стоят хората", заяви Дончев.

"Ако предишни години сме си говорили кое може да се построи първо, фабрики, инвестиции, образование, наука, индустриални зони, сега водим друг разгвоор като от 90-те години: как да спрем инфлацията, как да спрем мигрантския натиск, как да успокоим страната. Трябва да има правителство, но трябва да обясним на всички, че смисълът на политиката не е да си направиш един хубав бой с другия. Смисълът е да намираш решения, не да създаваш проблеми", подчерта още заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

В словото си лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов подчерта основните приоритети на коалицията, както и начините за осъществяване на целите.

Народът ще ни накаже, трябва да направим правителство, заяви Борисов във Враца.

"Пети път да не се направи правителство и да се оправдаем, че трябва да оставим президента да тегли, това не е честно към народа. Трябва да направим правителство, защото народът ще ни накаже всички", заяви той.

"Знаете ли колко държавни независими регулатори има, които да следят цените? Хиляди чиновници вземат заплата за това. Защо изпуснаха инфлацията?! Ние ще вложим този път огромни усилия да направиме правителство. На въпроса ви с кой? С който българският народ избере и който е патриот, който е срещу чудовищната война на Путин в Украйна, който е за европейски ценности", обясни Борисов и призова: "Да възстановим отново България след хаоса".

Според него обаче, "който изтегли "Черния Петър" и направи правителство, ще загуби местните избори".

Домакин на събитието бе кметът на града Калин Каменов като Борисов определи това като частична кампания за местните избори, защото от парламентарния вот зависи в каква кондиция ще се явят на местните избори.