ГЕРБ създава Председателски съвет с партиите, подкрепили листата на ГЕРБ и СДС за изборите за Европейски парламент на 26 май, съобщиха от пресцентъра на управляващата парията.

Председателският съвет ще оглави лидерът й Бойко Борисов, а членове на съвета ще бъдат председателите на всички партии, които подписаха споразумения за политическо сътрудничество. Идеята на съвета е да се обменят и обсъждат различни теми и послания, свързани с провеждането на предизборната кампания за евродепутати, се казва още в краткото съобщение.

Досега споразумения за подкрепа на общата листа на ГЕРБ и СДС са подписани с "Обединени земеделци", "Никола Петков" и Български демократически форум.

Водач на листата на ГЕРБ е еврокомисарят Мария Габриел. След нея се нареждат и останалите досегашни евродепутати от партията, на 6-а позиция е Александър Йорданов от СДС, а на 7-ма - бившият министър Лиляна Павлова. Целта на управляващите е да вкарат 7 или 8 депутата в Европарламента.

Социологическите проучвания обаче сочат, че заради Апартаментгейт на ГЕРБ ще им е изключително трудно да спечелят и тези избори, дори за момента някои агенции дават лека преднина на БСП.

Предизборната кампания започва утре - точно месец преди вота.