С решение на Министерски съвет понеделник ще бъде обявен за ден на национален траур в памет на жертвите от тежката катастрофа край Своге - това написа премиерът Бойко Борисов в официалния си профил във Фейсбук.

15 души загинаха, а 27 са ранени, някои от които с опасност за живота, при жестока катастрофа в Искърското дефиле край Своге. 

"Правителството изказва своите съболезнования на близките на загиналите. В тяхна памет националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина", заяви още министър-председателят.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева изразява най-дълбоки съболезнования към семействата и близките на загиналите при тежката катастрофа с автобус в близост до Своге, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

"Покрусена съм от новината за ужасяващия пътен инцидент, при който загинаха български граждани", заявява Цвета Караянчева. Тя изразява своето съчувствие и искрената си съпричастност. Председателят на парламента пожелава бързо възстановяване на ранените граждани. 

Междувременно президентът Румен Радев отмени участията си в тържествената заря-проверка по случай 141-годишнина от Шипченската епопея през Руско-турската освободителна война. Държавният глава изрази съболезнования на близките.