Премиерът Бойко Борисов призова депутатите за съвместна работа. При изказването си от трибуната в Народното събрание на днешното извънредно заседание на парламента той поиска топката да бъде временно прехвърлена в полето експертите, които да посочат какви са възможните начини за компенсиране на пострадалите от фалита на застрахователна компания "Олимпик".

"Каква политическа отговорност да понесем, като КФН е избрано от парламента с консенсус? Дори шефката на КФН няма права над своя заместник по ресори. Тя не може да й разпореди. Поне това знам аз. Така че оставката не ни решава кардиналните въпроси. Благодаря й за този морален акт. Но не искам да излезе, че БСП искат да помогнат на тези 200 хиляди, а другите партии не искаме. При банките е ясно. Фалирала банка - до 100 000 евро. А тук не е ясно. Днес не можем да го решим това. Нека поработят експертите, поне да уеднаквим термините. Да се съгласят експертите, да ни кажат - оттук може да се вземат парите. Но вие самите да ни заложите задачата на базата на компетентност", заяви Борисов.

Той предложи съставяне на работна група и зададе реторичен въпрос към депутатите: "Какво пречи утре да поработим, да се съберем в петък пак, в събота пак и накрая да го решим?"

Борисов подчерта, че не се е виждал с подалата днес оставка Ралица Агайн от 4-5 години и насочи вниманието към системния проблем. Той обърна внимание върху информация, според която много често наши застрахователи плащат компенсации за инциденти в съседни страни, за които има съмнения, че са плод на измами с финансова цел. "Логично ли е 42 процента от катастрофите в Румъния да са с български табели?", запита Бойко Борисов.