Крещящо е мълчанието на кандидат-президента Румен Радев, на депутата Слави Трифонов, на Христо Иванов и Атанас Атанасов. Това коментира премиерът в оставка Бойко Борисов по повод решението на Русия да забрани влизането на 8 граждани на ЕС на територията на Руската федерация, сред които са председателят на ЕП - Давид Сасоли, заместник-председателят на Европейската комисия - Вера Юрова и главният прокурор на Берлин - Йорг Раупах. Вчера Борисов заяви, че държи на европейската солидарност и подкрепя позицията на ЕС срещу решението на Русия.

Премиерът в оставка бе на посещението на Семинарията в София, където се срещна със свещеници.

Той коментира, че в момента се върши "мръсната работа на кандидат-президента Радев".

"Един месец и нещо сме в оставка. Нарочно се мотаят, за да може да свършат мръсната работа на кандидат-президента Радев - да има собствена ЦИК. Като кандидат-президент той да прави изборите. Нарочно, и ни държат. Наглост - ние сме уволнени от тази там..., хайде да не ги обиждам. А в същото време казват - Борисов, продължава да управлява".

 

"На фона на всичко това и нашата подкрепа е крещящо вече мълчанието на кандидат-президента Радев, на депутата Трифонов, на Христо Иванов и Атанас Атанасов. Докато ние сме работили по тях. Иначе обичат да се изказват", заяви премиерът.

Борисов коментира и политическите си опоненти от БСП, които вчера решиха да върнат третия мандат за съставяне на правителство.На конгрес имаме решение ГЕРБ да не прави коалиция с БСП, така че уважаемата колежка Нинова да не ни вкарва в риторика, когато знае, че това е невъзможно, каза Борисов.

Определи това, че правителството в оставка продължава да работи като "наглост".

"Нарочно ни държат. Представяте ли си каква наглост! От повече от един месец сме уволнени... и в същото време казват, че Борисов продължава да управлява. Но началникът горе добре им го е казал: Прости им Господи, те не знаят какво правят. Като не знаят какво правят, трябва да им прощаваме.