В политиката най-важна е математиката. Когато ти предстои вот на доверие, трябва да можеш да смяташ, както Чърчил го е казал. Вместо ние като некоалиционни партньори да се похвалим с всичко направено, залагаме си името, подписа за решенията в енергетиката. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при прадставяне на кандидат-кметовете в Плевен по повод изказване на лидера на ПП-ДБ Кирил Петков. Петков заяви в края на седмицата, че че ГЕРБ си приписва техни заслуги.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов представя кандидатите за кметове на ГЕРБ в област Плевен.

Да призова колегите от ПП, че скоро трябва да се смята, трябват им 121 депутати, отбеляза лидерът на ГЕРБ. Истината е, че и те без нас не могат, но ние без тях също не можем. И без ДПС не можем, каза Борисов. Той отбеляза, че партията на Кирил Петков и Асен Василев има тридесетина депутати, а ГЕРБ 69.

Парадокс е, че сме опоненти по градове, а трябва браним заедно правителството. Никога не съм мислил, че може да ми се случи такава ситуация, каза още лидерът на ГЕРБ.

Той похвали Мария Габриел, че бързо е оргинизарала евакуацията на българите от Израел. "Мария Габриел се справи блестящо в тази сложна ситуация. Това, което се случва там, е чудовищно и много опасно и може да промени хода на събитията в света", поясни Борисов. "България е много отворена към Израел", каза Борисов и заяви, че ако трябва да говори като Петков, трябва да спомене само името на Габриел. Той отбеляза, че и министърът на транспорта Гвоздейков се е включил активно. И отново се обърна към Кирил Петков: "След няколко дни ще има час по математика. Може да не му излезе уравнението". 

Той разкритикува плевенчани за мълчанието им за автомагистрала "Хемус".  

"Винаги в Плевен си задавам един въпрос - защо сте толкова мълчаливи, уплашени, неактивини толкова много години. Вие гледате празния строеж на магистралата, избивате се по пътищата и си траете, защо бе хора? - Три години - нищо, възмути се лидерът на ГЕРБ. Никакво будно съзнание, да кажете, че тук са вложени милиони от нашите данъци, а нищо не се прави.Сега, ако се направи "Хемус" ще струва два пъти по-скъпо, а това са парите от вашите джобове. Честито на печелившите.  Не. В София нямаше нито една спортна зала, когато станах кмет. Направихме всичките. В Пловдив - нито една. Направихме ги. Русе - по същия начин. Затова изброявам - като почнете от Сливница, та стигнете до Свиленград. Навсякъде има зали и стадиони.

И Хемус ще се случи. Но се случва, благодарение на моя натиск да стане, а не на вашия хъс. Щом си мълчите, значи не ви липсва", разкритикува той местния партиен актив. Борисов все пак обеща, че ако в Плевен бъде избран д-р Валентин Христов той ще помогне "Хемус" да се случи. 

Кандидатът за кмет на Плевен д-р Валентин Христов се представи така

"Лекар съм, съпругата ми - също, имам три дъщери. Нямам опит в политиката. Но това има свое предимство, защото мога да видя проблемите и решенията от друг ъгъл. Нуждаем се да тръгнем по нов път. Много лесно е да посочваме проблемите, но е трудно е да се вземат решенията", каза Валентин Христов, кандидат за кмет на Плевен.

Дядо ми, докторе, казваше: Три деца не са много, но три момичета са много. Да са ти живи и здрави. Така се обърна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов към кандидата за кмет на Плевен - д-р Валентин Христов.

"Хората разбират какво значи независим, подкрепен. Доволен съм от Плевен. Стотици милиони се изсипаха ва ВиК, за парка... А организацията ни беше разцепена. А в същото време едни от най-добрите ми приятели, като акад. Горчев, са от Плевен. 

Нямам лоши отношения със Спартански, но ако нямаш гръб на партия - няма как да стане, каза още Борисов. 

 

Местни избори 2023

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Платена публикация