"Приказвате ми тук за стадиони, строежи и градинки, но това няма да стане. Парите свършиха, няма ги".

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборна среща в Ловеч, където бяха представени кандидатите на партията за кметове и общински съветници в областта.

"Преди три години дойдоха и спряха всичко. Бяхме оставили 13 милиарда фискален резерв. Отидоха, вече сме на 3% дефицит. Ние, българите, през тези три години докарахме едни хора, които спряха всичко. "Хемус" сега щеше да е готова, щяхме да сме вече до Търново, догодина щеше да ви е готова", изтъкна Борисов.

"И да не ме питат журналистите - ние оставихме 1,2 милиарда за "Хемус" в отделна сметка. Но това си го направихме българите", коментира Борисов.

"Ако се справите добре, ще може да върнем това, което сме загубили в държавата", обърна се лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов към кандидатите за кметове.

"Аз съм добър стопанин, ще кажа за всеки един град какво съм правил. Ако ме изпитате, ще кажа. Сега може да сравните какво имате", обърна се към жителите на община Ловеч.

"Какво стана със санирането?", попита Борисов и добави, че идва държавата и прави блока по-красив и строят най-добрите фирми. "И това съсипахте, каза Борисов. Над 3 хил. блока сме санирали, какво стана?, попита той. 

"Сега ще ви бръкнат от джобовете, ще платите с милиарди повече и ще се сетите къде е Бойко", обърна се към присъстващите. "Щели да се върнат младите хора - къде ще се върнат? На банкет в Априлци", засключи Борисов.

"Природата е стъкло, фотоволтаици, а няма протести", каза той. Мъчно ми е, защото съм влагал във всяко едно нещо сърце и душа", заяви Борисов. 

"Никога не съм ви лъгал, каквото съм обещал, съм го направил", категоричен бе Борисов. По думите му ГЕРБ дава еднакво на всички кметове, независимо от коя политическа сила са били издигнати.

"Вие представяте ли си да се бях изтъпанил тук преди две години и да кажа, че ще има завод за електромобили? Какво щяхте да ме направите? Сега гледам - стъкло, кмете, какви ми ги говориш? Фотоволтаици, с един пазач, това си причинихте Ловеч. Ама няма протести, няма... Мъчно ми е, защото съм влагал във всяко едно нещо сърце и душа", коментира още Борисов.

"Сега ние, нормалното ни поведение, е старото раздвоение на личността. Цяла сутрин с Кирил Петков и Христо Иванов правим промените в Конституцията. Христо Иванов сега се обади, че са минали със 161 гласа. Сега трябва да ви кажа, че нищо няма да стане, те не могат, общините не ги интересуват. Никога не съм ви лъгал. Каквото съм ви обещал, съм го направил. Пречиствателни станции, всичко. На Стара Загора бяхме оставили 10 млн. за зала. Няма ги парите, похарчиха ги. Няма пари, похарчени са", обясни Борисов на пълната зала.

"Забранявам една лоша дума по Корнелия, освен за името й, което ми напомня друго, но за времето си тя свърши много работа", каза още Борисов по адрес на досегашната кметица от ГЕРБ Корнелия Маринова.

"Казал съм на младежите в ГЕРБ да налагат по един човек в резерв", обясни лидерът на партията. "По-добър от мен за премиер няма, иска ми се, но няма", каза още той. Според него, ако ГЕРБ спечелят изборите, народът ще препотвърди какво правят те за хората.

"Другите държави си похарчиха парите от Плана за възстановяване, а тези много умните - нищо", заяви Борисов. Според него в Ловешка област е направено много. "Говорете с приятели, съседи, спорете в кръчмите, на работа, вкъщи", обърна се към присъстващите. В София нещо правим, трудно, но правим - Конституция, реформи, сега е ред да свършим нещо за хората. Този лош тригодишен сън да мине, хората да видят, че се прави нещо за тях", каза Борисов.

"Красивата природа в България се превръща в стъкло, обясни Борисов. Зависи само от вас и е за вас", каза още той.

"Както и да го гледам, няма по-добър от мен за премиер", заяви Борисов.

"В София кандидатът им за кмет е от военното контраразузнаване... Как хората, като тези от СДС, го приемат това? Те са ми приятели, сега не можем да се изкажем дори, както трябва", завърши Борисов.

"Мили мои, на ръба сме да можем следващите една-две години да се спасяваме. Нашата е водеща роля в парламента, да вземем пари по плана. Другите държави си похарчиха парите. Тези висококвалифицирани, високообразовани...", отново коментира той ситуацията в страната.

"Ако объркат и общините, да стане хаосът, като в държавата, няма оправяне. В София пак ни гледат, повече внимаваме, трудно, но правим. Доста работа свършихме. Сега е ред да свършим и нещо реално за хората, тоя лош сън три години да мине. Инвестициите три години се сведоха до нищо", допълни Бойко Борисов.

"Много хубав завод са направили... Стъкло! Хубавата природа на България се превръща в стъкло, ама то променя ландшафта, завърши Борисов. И похвали листата за общински съветници, като призна, че се е намесил само в избора за новото лице за кмет на Ловеч.

"Днес спряха водата в Ловеч, очакваме и тока да ни спрат", обясни Николай Нанков от ГЕРБ. В Ловеч се случиха не малко добри неща, отчете той. "Когато някой милее за града, си поставя високи задачи и изисквания", каза Мадлена Бояджиева, кмет на Тетевен. По думите й през последните три години е имало много предизвикателства и проблеми, но с помощта на ГЕРБ са намерили много решения. Постигнахме много, две от трите училища са изградени, поддържаме спортната структура, много улици асфалтирахме", даде пример Бояджиева. "С мен е силен екип, може със спокойствие и увереност да застанем пред гражданите на Тетевен", заяви тя.

За Иван Грънчаров, кмет на Луковит, представата за третия мандат е била, че ще е лек. Само година обаче е траяла, колкото са стигнали парите, осигурени от управлението на ГЕРБ. "След това нищо", каза той. "Училища, детски градини, площадки - абсолютно всичко е направено с помощта на ГЕРБ", обясни Грънчаров. Той призова хората да гласуват за ГЕРБ, за да се върне доброто време.

Кметът на Угърчин Станимир Петков заяви, че с подкрепата на ГЕРБ са направили чудеса. Той даде пример, че са направени детски площадки, футболни игрища, рехабилитирани са детските градини, 70% от улиците са асфалтирани, 100% е сменено уличното осветление, изградени са паркове, тенис-кортове и др. От три-четири години държавата е абдикирала към нас общините, заяви той.

"Облагородихме централната градска част в Априлци, имахме огромен проблем с водоснабдяването", каза кметът Тихомир Кукенски. По думите му е построен нов парк, реновирано е училището, улиците. "Държавата е загърбила малките населени места", кометира Кукенски. "Ако искате да развиваме държавата, а не пет града, държавата да финансира и малките населени места", заяви той. Според него има светлина в тунела, но трябва помощ от държавата.

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Троян Емилиан Евтимов заяви, че иска да отгледа трите си деца в града. Той обясни, че не е бил кмет досега, но е убеден, че ще постигне добри резултати.

Валентина Недялкова кандидат за кмет на Ловеч обясни, че тя е новото лице сред успелите представители на ГЕРБ. "Напоследък получавам въпроси защо чак сега, защото Ловеч е моят град, тук са моите приятели, тук съм учила", разказа тя. По думите й, ако всеки направи нещо за родното си място, то ще изглежда по-добре. "Преобразяването на града ни е благодарение на г-н Бойко Борисов, г-н Нанков", каза Недялкова. Има много несвършена работа, необходима е решителност, по-бързо темпо. Имаме нужда от заетост, искаме сигурни работни работни места, така ще върнем младите хора в града", заяви кандидатът за кмет на областния град. "Ние трябва да се борим за по-качествено образование за нашите деца, обясни Недялкова. За нея проблем е спортната зала, защото има много таланти, които обаче няма къде да спортуват. Мечтата й е един ден да каже "Ние успяхме".

 

Местни избори 2023

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Платена публикация