Премиерът Бойко Борисов качи в джипа си финансовия министър Владислав Горанов, зам.-министър Николай Нанков и кмета на Перник Станислав Владимиров, за да инспектират поставянето на новите ВиК тръби в Перник. Това се случва, докато групата на "БСП за България" настоя Горанов да пристигне в парламента при обсъждането за намаляване на ДДС на 9% за ресторанти и книги. Причина за това е, че финансовият министър не крие личното си неодобрение за законопроекта.

Премиерът Борисов не пропусна да коментира този факт, макар и индиректно.

"Професорът Гечев, сега като ни гледа, си вика Борисов е станал шофьор на Горанов. Горанов му стъпи на шията и сега го вози, а кметът му е вместо охрана от НСО", каза той.

Цялото действие в джипа се осъществяваше из улиците на град Перник, а Борисов спираше да помаха и разговаря с минувачи, които му благодариха за направеното.

Самият Горанов не коментира нищо. Основната част от разговора в джипа се състоеше между премиера и кмета Владимиров. Той отчете, че все още се запазва нощният режим на водата, но няма нови щети.

Нанков обаче добави, че е имало много хейт по темата, "но никой да не си мисли, че водата се носи на ръка...". Борисов също отбеляза, че отстрани винаги се дава лесно акъл. Станислав Владимиров обясни, че 80 на сто от ВиК в квартала ще бъде подменен и че аварии се случват, тъй като водопроводите са правени от самите стопани.

И двамата коментираха новия водопровод, който бе прокаран от Белмекен през София до Перник, като според управниците той не е давал аварии, а снабдява с вода 30 хиляди души.

В заключение премиерът каза: "За един месец докарахме 300 000 литра вода от Родопите в Перник. В града се копае здраво. С месеци текат поръчките, за да се стигне до смяна на водопроводите. Ако всеки е сменял по един водопровод през десетилетията, нямаше да трябват 12 млрд. лв. за такива дейности".