"Да внася където иска, бе! Разбирам каква е целта на въпросите, защото това, което виждате, няма как да ви е новина", обърна се към медиите Бойко Борисов, давайки отговор на въпрос относно внасяне на иск от страна на гражданския кандидат за кмет Мая Манолова за касиране на изборите в София. 

Въпросът бе зададен от журналистите по време на инспекцията на строителството по проекта "Междусистемна газова връзка Гърция-България", извършена от Борисов, министърът на енергетиката и посланиците на САЩ, Азербайджан и Гърция.

Борисов обясни, че иска "цялата енергия да включи" за градеж в страната, защото хората затова са подкрепили ГЕРБ. "Искат "Хемус" да се довърши, искат магистрала до Белград, това искат българите. И аз го правя в пълен обем", добави Борисов.

Репортер на bTV обаче го репликира: "Но искат избраниците им да бъдат избрани честно".

А премиерът отвърна: "Какво по-честно, бе госпожо! Бихме на двата тура. Партия ГЕРБ има почти два пъти повече общински съветници в София от БСП".

Журналистът му припомни, че Манолова иска касиране на вота за кмет, не за съветници.

Според премиера това действие не е сериозно. "Ми аз искам касиране на президентските избори, но то му свърши мандатът", вметна Борисов, забърквайки в темата и Румен Радев.

"Ей, много им е мъчно, ай, колко им е криво, много ги е яд! Много тежко им се отразяват тези неща всеки ден", каза въодушевен Борисов.

Припомняме, че днес Инициативният комитет за издигането на Мая Манолова за граждански кандидат за кмет на София внася жалба в Общинската избирателна комисия, в столицата, на ул. "Московска" 33.

В жалбата са посочени доказателства за груби нарушения на изборните правила на местните избори за кмет в София.

В 14:30 ч., нейният инициативен комитет слага началото на петиция за оспорване на резултата от изборите в София и с предложения за промени в изборните правила, сред които и въвеждането на машинно и електронно гласуване.