Вместо да се извинят, отидоха още по-далече, коментира пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той отбеляза, че партията дава време на ПП-ДБ да "мислят и днес".

Ние сме предложили само премиер, добави той. Те не искат правителство, те продължават да си мислят, че ще стане вторият мандат. Партията е категорична, че това няма да се случи, посочи Борисов.

И днес им даваме време да мислят и утре стават точно седем дни от преговорите, посочи той, цитиран от БТА.

Попитан дали са готови да отстъпят от Мария Габриел и да предложат друг премиер, Борисов коментира: "защо трябва да се откажем от Мария Габриел, защото един човек я е обидил".

Човек, който благодарение на нас е финансов министър. Благодарение на нашата подкрепа, ние го защитавахме девет месеца от всички вас, които го нападахте. Според мен Асен Василев е намерил прекрасното време да дезертира и то по начин, по който да обедини всички, които не ни обичат. Много време съм прекарал с него - изключително умен е, но иска да стане водач на тези, които не ни обичат, добави Борисов.

След фокусите, които прави във финансите, ще трябва да връщаме пари от бюджета по плана за възстановяване, смачканият дефицит е на база на много фокуси, посочи Борисов.

Той, ако остане, и това беше най-големият мотив той да остане финансов министър, трябва да си оправи тази каша, защото Международният валутен фонд в доклада си казва, че трябва да се вдигнат данъците, добави лидерът на ГЕРБ. Да не говорим от енергетиката -как взимаше пари, връща, прави, струва, изпразни фондовете, похарчи ги, върна ги, каза Борисов.