Усещате ли как ви грабят. Как не виждате? Една година не управляваме, а все ние сме виновни. А баща им Румен Радев не е виновен. Те са безскрупулни, подли. Вчера Петков казва как министър-председател може да бъде тричан. А аз питам как те говориха по мой адрес. В Хасково сме и вие излъчихте "просто" Наско. Да си пожелаем някой да влезе и да направи тест за наркотици на министрите. Имат изключителен медиен комфорт. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който събра цялата парламентарна група на ГЕРБ в Хасково. Над 350 човека присъстват в залата на театъра.

Още с първите си думи Борисов не пропусна коментира клипа на културния министър Атанас Атанасов, в който той благодари на всички негови приятели, които са го поздравили за рождения ден. Видеото на министъра предизвика огромен отзвук в социалните мрежи. 

"Заради Кирил и Асен, че не пускат парите на МРРБ, гинат хора по пътищата. "Тракия" е в безобразно състояние. А "Марица" не е чистена 1 г. Защо приехме инхаус процедурата. Първо казаха, че ще правят по четири магистрали на година. Един метър не са направили, една лъжица не са изсипали сега.Най-големият грях на Румен Радев е, че раздели народа. Всичко катастрофира в момента и няма отърване. Радев да си носи отговорност за тези, които доведе. Казвам го без никаква злоба", каза още Бойко Борисов.

"Миналата година му оставихме пълен фискален резерв. Те ги взеха и сега какво правят - Борисов даваше по 50 лв., аз давам 70 лв. Лихвите и заемите се връщат. Ако аз бях премиер и финансовият министър провали сделка - как Асен Василев за пореден понеделник тегли заем, той щеше да си е заминал до вечерта. Той вика, че имало полицейщина 12 г. Тези от "Да България" като виждат как плана за възстановяване е направен за няколко фирми. Урсула фон дер Лайен каза за сделката с батериите. Защо? Защото "Файнейшъл таймс" го написа. Сега викат, че Украйна им пречи", коментира още лидерът на ГЕРБ.

"В тази зала има само победители. Една жена ме попита кой е гласувал за "Продължаваме промяната". Аз се замислих, защото не виждам такива. Спомняте ли си как се нареждахме по време на пандемията и вие ръкопляскахте на българските лекари. Когато управлявахме ние, нашият лидер ме извика в кабинета си, нашият лидер Борисов ме извика и каза, че трябва да дадем още пари на лекарите. Сега от първи април тези пари ги взеха", каза бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов. Според него парите за медиците се крадат затова правителството трябва да подаде оставка.

"Освен, че в живеем в държавата на измяната, живеем в държавата на държавната измяна от министър-председателя. Кирил Петков не знае с кого е подписал така нареченото писмо. А то уж беше подписано с настояването на американското посолство и американското правителство. Те опровергаха. Асен Василев лъже. Просто Киро и Просто Асен не само лъжат държавата, но вече заплашват националната сигурност на България. Вчера въпросният временно изпълняващ длъжността премиер си позволи да изложи на опасност живота на български офицери като обяви на живо акция на българското разузнаване в Мариуопол за спасяване на нашите моряци. Киро, ти отскоро си българин. Службите за това са специални и операциите им са специални, за да не може някой дилетант като теб да излезе и да обявява техни действия", обяви и Десислава Атанасова.

Тя добави, че не е имало подслушвания по време на управлението на ГЕРБ.

Делян Добрев каза един плюс за правителството и той е, че са показали как не се управлява. Първият минус бил, че хазната е празна. Кабинетът посягал на "фискалния резерв от 4,3 млрд. лева". Добрев попита къде са отишли останалите пари.

"Понякога се случват абсурди. Като например лидерът на най-голямата опозиционна партия да е в ареста. И друг по-голям абсурд е Кирил Петков да е министър-председател. Има партии, които ако спрат да мразят някого, ще се разпаднат. Ние не сме такава партия. Те ще се сринат от собствената си настоятелност. Нашата задача е да останем заедно", каза и Томислав Дончев.