Смело видео селфи публикува в социалната мрежа министърът на културата Атанас Атанасов в петък вечер. На фона на класическа музика Атанасов се снима с телефона, показва министерския кабинет и дори гледката от прозореца си в Министерство на културата.

"Нямате представа колко много ме зарадвахте и колко надежда и кураж ми дадохте", казва на публиката във Фейсбук министърът, който очевидно по този нестандартен начин благодари за честитките по повод рождения му ден. На 3 април Атанасов навърши 32 години.

"Знам, че ме няма от известно време тук. Имам много да ви споделя и обещавам, че много скоро ще го направя. И ще продължа да го правя оттук нататък", озадачиха думите му.

"Така че, скъпи приятели, до скоро, щастлив петък, щастлив уикенд и ще се видим", завършва видео монологът, при това с намигане за довиждане.

Видео селфито тутакси стана хит в социалната мрежа и мнозина потребители се усъмниха от какво може да е стимулирано разнеженото настроение на министъра.

Бившият здравен министър Костадин Ангелов даже пробва да постави диагноза.

"Професионално изкривяване. Жалко за културата, жалко и за министъра на културата. Дано не яде утре бой от Кирил", написа в профила си проф. Ангелов.

Оказа се обаче, че министърът е дал началото на нов тренд в мрежата. Примерът на Атанасов веднага бе последван от актьора Филип Аврамов.

"Здравейте, аз съм Просто Фильо от квотата на театралните актьори. И това не е шега, з@щото съм известен. Днес си направих селфи и видео, вдъхновен от Nasko Atanasov, за да ме видят и чуят в Министерство на културата. Здравей татееееее, Здравей Наскоооо", написа в профила си Филип Аврамов и пусна римейк на министерското видео.

Актьорът направи дубъл на монолога на Атанасов, но пълен с ирония към ръководителя на културата.

"Благодаря на всички, които управляват българската култура. Нямам представа какво възнамерявате да правите. Знам, че ви няма от известно време тук, но имам какво да ви споделя. Обещавам, че много ще ми втръсне, ако не увеличите средствата за култура оттук нататък. Така че, скъпи приятели, желая ви щастлив петък, щастлив уикенд и щастлив мандат, до скоро", завършва шаржа на властта Филип Аврамов.