Ангел Ангелов директно не ме е заплашвал. На записа е моят глас, но той е манипулиран. Вкаран съм в капан от малка организирана престъпна група. Това ще го докаже проверката на прокуратурата. Защитавал съм държавния интерес през цялата си работа. Това заяви министърът на културата  Боил Банов в ефира на БТВ.

"Ангел Ангелов директно не ме е заплашвал. Идваха хора и ми казваха, че той ме е записал и ще ме размаже. В министерството той отговаряше за европейските програми. Преди да си тръгне не ме е заплашвал, а се държеше нагло и непочтително", уточни Банов.

"Във всеки един момент, в който бъда заплашен директно, ще подам сигнал. Аз не съм човек, който лесно се плаши. Той го направи през трети лица", добави той.

"На записа е моят глас, но той е манипулиран. Вкаран съм в капан от малка организирана престъпна група. Правени са многократно записи - той е подправен, нагласен, рязан, съчетаван с други разговори, за да се получи нещо, с което мога да бъда рекетиран. Категорично твърдя, че е манипулиран и че съм вкаран в капан", каза Банов. Това ще го докаже проверката на прокуратурата. Защитавал съм държавния интерес през цялата си работа", категоричен бе министърът на културата.

"БСП достигнаха с манипулацията си до отвратително ниво. Ангел Ангелов е човекът зад кадър. Той е тайният човек на Елена Йончева. Целта е в обществото да се насади усещането, че има един качествен човек, който записва и един, който ще свидетелства. Това е гнусно и подвеждащо. Същият свидетел казва тези и си ги защитава. Това е един мръсник. В момента Йончева заблуждава цялото общество, включително и органите на реда. Ще проверя дали това не е наказуемо", заяви Боил Банов.

"Фирмата-изпълнител на ремонта на Ларгото е избрана по времето на Орешарски. И ние бяхме притеснени, но проектът е качествен и стана едно бижу на София", призна министърът на културата.

Той призна, че приемайки поста на министър, е очаквал по него да се хвърля мръсотия и е предупредил семейството си за това. Всеки един министър си ходи с оставката в джоба", каза още Банов.

Банов коментира, че забавянето на исковата молба с 10 месеца е в законовоустановения срок. "Не съм се занимава пряко със строежа на "Ларгото", тъй като не разбирам от това. Моите ангажименти бяха по посока на това дали има наситеност на работници и дали са свършили конкретна работа", заяви още министърът на културата.

"С манипулиране на хора, с откровена лъжа - бандитът си е бандит. Проблемът е когато хора, на нивото на Йончева, уважавани хора реализират манипулация. Когато живееш в страх не можеш да работиш. Аз не живея в страх. Това, че някакъв келеш седи и твърди и през някакви хора идва при мен и казва "Аз ще те съсипя, аз имам твои записи", ами - виж мия я! Ако беше дошъл да ме заплаши лично, съм длъжен да подам сигнал до органите", коментира Министърът.