Пиарът и рекламист Радослав Бимбалов сезира ГДБОП относно призив на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов към бунтове, ако парламентът реши да изпраща оръжие в Украйна.

Костадинов записа видео, публикувано на страницата на партията във Фейсбук, в което, докато шофира, коментира актуалната ситуация с войната и предрича, че още в първия ден на Народното събрание ще бъде внесено искането за изпращане на оръжия към Киев - такова вече инициираха от ДБ, а от ГЕРБ заявиха, че ще го подкрепят. Затова политикът призовава хората да излязат по улиците и площадите и да се възпротивят.

"Оттук насетне борбата ще бъде за запазването на мира в България, защото още на първото заседание на НС, на 19-и ще се внесе такова предложение за изпращане на оръжие за Украйна.

Бъдете готови, ако трябва да излизаме по улиците. Ако трябва да блокираме площади. Бъдете готови, ако трябва да се бием", апелира във видеото Костадинов.

По думите му по-добре било тук да има протести, отколкото да бъде забъркана страната в конфликта и "да станем свидетели на края на третата българска държава". Той се заканва, че нито един български войник няма да бъде изпратен на фронта.

"В парламента ни чака не битка, нас ни чака война. Отиваме подготвени, 27 човека сме, смятам, че ще се справим", добавя той. И предупреждава, че противниците му ще вкарат страната в гражданска война. "Няма да допуснем един български войник да бъде изпратен в Украйна", категоричен е Костадинов.

Видеото на лидера на "Възраждане" дълбоко възмутило Радослав Бимбалов, който обвинява Костадинов, че пали гражданска война.

"Преди малко изпратих лично подписан, неанонимен сигнал до ГДБОП относно лидера на Възраждане. Надявам се органите на реда да действат достатъчно бързо, защото този господин днес откровено призова своите привърженици към масови безредици и употреба на насилие.

В едно видео, заснето в класическата стилистика на мутро-шофьор, г-н Копейкин (не смея да му кажа Костадин, защото може да е запазил това име като търговска марка) си позволи да призове своите привърженици да излязат и (цитирам) "да се бият, да осъществяват стълкновения с органите на реда" другата седмица", пише той в профила си в социалната мрежа.

"В обръщението си този политикантроп, претендиращ да е историк, говори и други безумици - като например това, че Втората Световна започнала през 1941 с нападението на Германия срещу СССР. Тоест изобщо няма 1939 в тази история, не съществува нахлуване в Полша (двустранно, между другото - от запад Хитлер, от изток - Сталин).

Да държиш в омаята на глупостта и незнанието своите последователи е едно. Но да ги водиш откровено към гражданска война е недопустимо по всички закони, дори и на нашата жална татковина. Затова е редно ГДБОП да се задейства веднага. Чакам", настоява рекламистът.