Станислав Балабанов от "Има такъв народ" показа в предаването "Лице в лице" по bTV бележка, по думите му - с почерка на премиера Кирил Петков, с план за евроинтеграцията на северна Македония. Депутатът от ИТН уточни, че планът е "начертан" от премиера по време на съвместното им пътуване с влак до Киев.

Възмутително според Балабанов е, че в него първо е посочено вдигане на ветото върху евроинтеграцията на РСМ и след това идва изпълнението на ангажименти от тяхна страна като претенции за малцинство, табели на български и др. Историческите факти не били от значение.

"Готов съм да се подложа на детектор на лъжата за тази бележка, а и в България има добри графологични експерти, които могат да докажат, че този шрифт е почеркът на министър-председателя", уточни Балабанов.

Депутатът от ИТН подчерта, че за него темата е още по-важна, откакто преди месец му се е родила дъщеря. "Заради нея няма как да си мълча, не е хубаво и е не морално, защото това момиче аз ще го възпитам... особено когато е засегната историята на България и видимо имаме проблем, който никой в историята нататък няма да ни го прости", уточни той.

 

Стопкадър: bTV

Относно размяната на есемеси, свързана с кандидатурата на Бойко Рашков за председател на ПККОНПИ депутатът от ИТН каза, че партията му била подложена на натиск по този въпрос. На коалиционен съвет било обяснено, че Рашков е възрастен и нямал сили да извърши в МВР очакваната реформа. Отказвал да уволни 7000 полицаи.

"Поради тази причина ще го скрием в КПКОНПИ като председател, тъй като е следовател, за да го използваме за други цели", разказа Балабанов. Според него целта е била КПКОНПИ да се превърне в бухалка на "Продължаваме промяната".

"Вероятно ще видим още много сценарични трикове или моменти от филми. Друго не можем да очакваме от сценаристи", коментира пред "Дневник" Лена Бориславова, началник на кабинета на премиера Кирил Петков. Тя беше потърсена във връзка с показаната бележка на депутата от "Има такъв народ".