"Представителите на народа са в Народното събрание. Не знам как един човек намира време да играе футбол, а не да отиде в Събранието." Това каза в интервю за БНР Арман Бабикян, депутат от "Изправи се! Мутри вън!", по повод очакването премиерът в оставка Бойко Борисов да се яви в Народното събрание.

"Съвсем разбираемо е защо ГЕРБ нямат желание да водят разговори с нас - от нас не може да се очаква подкрепа за кабинет на ГЕРБ", подчерта Бабикян по темата преговори за бъдещо правителство с първия връчен мандат на ГЕРБ-СДС.

"Ние сме обявили темите, по които сме хомогенни далеч преди изборната кампания. Спазваме това, което сме поискали по площадите на България, и това са мотивите, заради които сме заедно", коментира Арман Бабикян, запитан колко е хомогенна парламентарната група на "Изправи се! Мутри вън!"

Арман Бабикян смята, че в ПГ на ИМВ няма индикации за отцепление и преконфигуриране на депутати.

"Човек може да е сигурен само в смъртта. Имам спокойствието, че хората, с които сме заедно, ще изпълнят всичко това, което сме декларирали публично", отбеляза той.

Според Бабикян страната ни има проблем "във вертикален, а не в хоризонтален порядък", защото сме "във феодална система и премиерска република, която няма общо с демокрацията и парламентаризма".

Бетонирането в енергетиката не се случва за 24 часа, заяви Бабикян относно отхвърленото предложение на БСП за мораториум върху назначенията и финализираните конкурси за управителни органи на държавните предприятия. Той допълни, че в БСП има опитни в енергетиката хора.

Седмица преди Корнелия Нинова "да се събуди по темата", по една от националните телевизии Мария Капон е посочила конкретно име и конкретен борд в енергетиката и "човек, който предстои да спечели такъв конкурс", поясни Арман Бабикян.

"Тази ранна прогноза взе, че се сбъдна и на никой не му трябваше кристално кълбо. Трябваше хората от БСП да се усетят още тогава", добави депутатът.