Единственият неудобен на коалицията ГЕРБ-ДПС е Живко Коцев, а целта е той да бъде отстранен. Поводът са изборите. Главният секретар на МВР обаче трябва да остане на поста си, за да се бори с купувачите на гласове. Това заяви пред bTV съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов. 

По думите му върху Коцев, който първо подаде оставка, а ден по-късно я оттегли, е имало натиск от "цяла бригада хора".

"Живко Коцев е закачен случайно в историята с митниците, за да бъде отстранен. Имало е бригада, която му е оказвала натиск, включително Борислав Сарафов. Разбрах го от различни канали. Там е била градската прокурорка, Антон Славчев, шеф на КПКОНПИ. Едновременно са му оказвали натиск - или подаваш оставка, или влизаш в ареста. Взели са му телефоните, изолирали са го", обясни Атанас Атанасов.

Според него с акцията в митниците започва изключително кална кампания, в която ГЕРБ-ДПС искат да си осигурят чадър за купуването на гласове, защото имат ресурс за това.

"Искат да имат мнозинство в следващия парламент. Ще се върнем в 90-те години. ГЕРБ и ДПС организираха акцията в митниците, те имат контрол върху службите. Затова отказваха да направим реформа в ДАНС. Тези служби са контролирани през зависимости. Кой направи активното мероприятие със саботажа на машинното гласуване? ДАНС с една справка", добави Атанасов.

Съпредседателят на ДБ посочи, че той е препоръчал Живко Коцев, защото знае, че е перфектният полицай. 

"Калин Стоянов е този, който познава сочените за контрабандисти от Хасково - Марин и Стефан Димитрови. И то много отдавна. Ходил в дома им. Обръщам се към г-н Главчев - има 24 часа и може да смени вътрешния министър, защото Стоянов е пристрастен и ще осигури чадър за изборите. Сега се вадят компромати, за да извадят Живко Коцев от МВР. Познавам го най-малко от 15 г. Беше началник на 4 районно управление, където живея. Препоръчал съм го за този пост, защото го познавам", уточни Атанас Атанасов.