Съпредседателят на ДБ предупреди лидера на ГЕРБ, че няма да му мине номера със смяната на Гешев със Сарафов и ще искат осветяване на действията му

"Отнесохме се държавнически след изборите. Поискахме властта, за да може да пресечем политическата криза. За съжаление не получаваме подкрепа от ГЕРБ-СДС. Изпълнителната власт е в клещи между Радев и Борисов", заяви съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Атанас Атанасов по bTV.

"Даваме си сметка колко ще е тежко решението България да остане без редовно правителство в навечерието на местните избори, но ще го направим, ако не бъдат изпълнени условията, които обявихме в петък", повтори Атанасов.

Според него Борисов си е променил маниерите, след като Иван Гешев бе свален от поста главен прокурор. Това беше важен фактор, защото Борисов се страхуваше Гешев да не му отмъсти. Страхуваше се да не бъде арестуван за по-дълго време. Примката се охлаби и сега прояви смелост да атакува правителството, което трябва да подкрепя, смята съпредседателят на ДБ.

"Ние се отнесохме сериозно към държавата, не сме го правили, за да изперем Борисов", категоричен бе той. "Съдебната реформа е нещо друго", посочи Атанасов.

По думите му в парламента ГЕРБ постоянно си правят алтернативно мнозинство с ДПС и "Възраждане".

Атанасов се обърна към лидера на ГЕРБ и заяви, че няма да му мине номера и ще искат осветяване на действията на му. "ГЕРБ не се държат коректно", категоричен бе Атанасов.

 "ГЕРБ не се държат коректно", категоричен бе Атанасов. "Както и да го наричаме това правителство, то е общо", заяви той.

По думите му Борисов заедно с Пеевски са махали Гешев и сложили Сарафов.