От името на "Атака" се разграничаваме от декларацията на Валери Симеонов, тя не беше съгласувана с парламентарната група, заяви депутатът от партията на Волен Сидеров Павел Шопов пред журналисти.

"Изказването ми е относно направеното преди малко изявление, декларация от името на парламентарна група от името на "Обединени патриоти" от г-н Симеонов. Считам, че водещият на заседанието г-н Емил Христов (ГЕРБ -б.р.) неправомерно и в нарушение в правилника му даде думата. Чл. 54, ал. 6 изрично говори за това, че когато изявлението не се прави от името на председател или заместник-председател, депутатът, който прави изявлението, следва да бъде упълномощен. Такова нещо не видяхме", каза Шопов, цитиран от "Фокус".

Той изтъкна, че никой от "Атака" не е бил попитан.

"За мен не беше съгласувано с парламентарната група. Не знам дали някой от заместник-председателите, най-малкото председателят е дал или е упълномощил г-н Симеонов за това изявление. Ние се разграничаваме от него. Ние, имам предвид партия "Атака". Считам, че цялата ПГ на "Обединени патриоти" би трябвало да се разграничи", заяви още Шопов.

Той добави, че не говори за изявлението на Симеонов по същество, а за чисто формалната страна на въпроса. Според него Валери Симеонов не би трябвало да прави изявления, с които да ангажира парламентарната група.

"Няма да коментирам за съдържанието. Аз говоря в момента чисто формално като тълкуване на текста, с което визирам и лошото ръководство на заседанието от страна на Емил Христов", допълни още Шопов.