Тук се вижда една много дълга ръка и координирана атака на ДПС и Тошко Йорданов. Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента Асен Василев, министър на финансите в служебното правителство.

Министър Василев бе обвинен в кражба на интелектуална собственост в декларация по-рано днес от ПГ "Има такъв народ".

В нея Тошко Йорданов, председател на групата, заяви, че "човек, откраднал интелектуална собственост, не трябва да бъде български министър".

"Всички дела съм си ги спечелил в съда в Ню Йорк, така че няма никакви проблеми. Това, което мен силно ме притеснява, е защо изведнъж, след като ме каниха три пъти от "Има такъв народ" за правителство, изведнъж решиха, че съм силно проблемен. Тук се вижда една много дълга ръка на една много координирана атака на ДПС и Тошко Йорданов", каза Василев.

По-рано днес от парламентарната трибуна Тошко Йорданов разказа:

"През 2008 г. инвеститор дава 1 млн. и половина долара на фирма, която се занимава с продажба на самолетни болите. Фирмата има четирима съдружници. Изпълнителен директор е сегашният финансов министър Асен Василев. Няколко години подред поради лошо управление и лоши финансови резултати, инвеститорът е принуден да налива милиони. През 2009 инвеститорът, който работи с Европейската банка за възстановяване и развитие отказва да налива средства и настъпва конфликти. Тогава в нарушение на закона изпълнителният директор Асен Василев дава личен заем на фирмата и няколко месеца изисква обратно заема, като по този начин фалира фирмата".