Имаме неофициални разговори с ПП и ДБ, но нищо повече, заяви пред БНР пиар експертът Арман Бабикян от Гражданско движение "Ние идваме!".

Ние самите 4 пъти призоваваме за обединение и сме абсолютно праволинейни, посочи бившият депутат и добави:

"Присъствието вътре е безсмислено, ако няма този синергичен процес на хора с еднакво мислене, за да може да се води що-годе равностойна битка. Няма никакво смаляване в ГЕРБ и ДПС. Нали виждате кои политически сили пътуват надолу".

Ние не сме хора, които участваме в избори, просто, за да присъстваме, категоричен бе Бабикян в интервю за предаването на БНР "Преди всички".

"Когато някой е направил такава заявка, е добре да го направи с цялото си сърце и с целия си политически разум. Ако остане дори 1% под чертата от тези, които са склонни да гласуват за просперитет, демокрацията и справедливостта в страната, печели Борисов. /.../ Ако някой наистина има желание това да се случи, ще преглъща, ще дава назад и ще даде път на тези, които са знакови имена, за да могат да изтеглят максимум електорат. Ако трябва, ще се откаже от субсидията си и ще я даде другиму".

Запитан защо общността, която представляваше протеста в парламента, се раздели, Бабикян отговори: "Нормално е хората да се разделят по идеологически виждания, но не по основните цели. Този наратив, свързан с борбата с мафията, беше логично да бъде общо виждане на всички тези хора, независимо къде се намират според идеологическите си виждания. Моето неразбиране е защо толкова трудно се минава по онази пътека, на която са разпределени бухалките и морковите".

Идват избори, боят ще продължи по демократичните сили, подчерта той и добави:

"Отстрани винаги има изкушения - постове, пари, бъдещи съдружия. В следващия ред е бухалката и тя се случва".

"Кампанията вече е стартирала, че така че максимум до седмица очаквайте някое лице, което ви е познато, да бъде призовано някъде и да дава обяснения", прогнозира Арман Бабикян.

На никого не трябва да се отрича ролята в протестите, смята той относно ролята на президента Румен Радев и добави: "Хубаво е да бъде оценяван според собствените му възможности. Може да спечели по този начин втория си мандат".

"Очевидно нещо при президента се е променило, при ДПС едва ли", коментира Бабикян и добави:

"ДПС са това, което са били. При президента промяната е прекалено очевидна. Ако има желание, трябва да даде обяснение. Когато излъчваш министри, за които казваш, че са чудесни - като министър на енергетиката например, а те се кълнат в "Газпром", преди това издигаш други и после ги наричаш "шарлатани", освобождаваш трети. Леко фриволен танц с имената на хората, но за тази разбота са нужни 2 страни".