В 51-ия парламент Коалиция "Алианс за права и свободи" призовава за конструктивен диалог между политическите партии за съставяне на стабилно правителство, изключващо "модела Пеевски", освободени институции от зависимости, за да живеем в свободна и демократична България. Това заявява Джевдет Чакъров в обръщение, публикувано на Facebook страницата на ДПС-Пресцентър.

Чакъров е водач на листата на "Алианс за права и свободи" в Бургас и в Силистра.

В обръщението си Чакъров посочва, че пътят на ДПС е определен от почетния председател д-р Ахмед Доган, а той е и ще остане евроатлантически.

"ДПС няма да отстъпи от своя ценностен избор и ще продължава да следва каузата на основателите на партията, която отстояваме вече 35 години в името на нашето единство", заявява Чакъров.

"Изразявам своите благодарности към всички вас, които подкрепихте каузата и ценностите на Автентично ДПС с лидер д-р Ахмед Доган на изминалите парламентарни избори, въпреки масираните репресии и безпрецедентния натиск, на които бяхме подложени", се посочва още в обръщението.

В него Чакъров изказва специални благодарности към сънародниците ни от Турция и страните в ЕС, които вярват в каузата за свобода и демокрация и са дали своята подкрепа за Алианс за права и свободи, добавя БТА.