Ясно чухме, че той (Борис Бонев) в коалиция с ГЕРБ не иска да влиза и няма как да подкрепим Грети Стефанова за председател на СОС. Това заяви на брифинг Антон Хекимян от ГЕРБ - СДС. 

София е блокирана в момента, заяви той. 

Хекимян каза, че Борис Бонев се оплаква от рано сутрин по медиите, че някой е отрязал ръката на МОЧА, а преди това БСП е трябвало да ги подкрепи. Това обаче не се е случило, каза Хекимян. По думите му това, което е обещано на Борис Бонев, няма как да се случи и той е нещастен, което си личи в ясното разделение и извиването на ръцете на Васил Терзиев от страна на Бонев.

Той заяви, че София е на автопилот, няма заместник-кмет на транспорта, както и на финансите. Не са представени зам.-кметовете, които Васил Терзиев анонсира, че ще представи, отбеляза общинският съветник. Изходът от ситуацията трябва да дойде от управляващите. Те трябва да кажат ясно с кого искат да управляват, каза още Антон Хекимян.

Ако ще има ляво управление на София, ние няма как да бъдем част от него, заяви общинският съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев на брифинг в Столичния общински съвет (СОС).

От три седмици ние предупреждаваме, че в София се готви тежка червена сватба. Всички, изказват съжаление, че тя не се състоя заради нарязването на Паметника на Съветската армия, каза Георгиев. Според него тайно, извън прожекторите, се водят разговори между "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") заедно с групата на БСП в СОС. Имало е разговори с Корнелия Нинова, никой от тях не отрече, коментира Георгиев. Той каза, че "всички циркове за разговори и изпращането на писма бяха за отвличане на вниманието и поста на председател на СОС да бъде даден на БСП". Проблемът продължава да се задълбочава, защото София е на автопилот, посочи Георги Георгиев.

Екатерина Йорданова от ГЕРБ-СДС заяви, че на София е било обещано, че кметът Васил Терзиев разполага с екип. Вече повече от месец ние не виждаме този екип, който да управлява, така че да няма тревога дали има действащ общински съвет, или не, посочи Йорданова. По думите ѝ има решения, които могат да бъдат вземани без да има работещ СОС.