При всички случаи субсидията трябва да бъде намалена и ще бъде намалена. Дали ще е 1 лев, дали ще е някаква различна от тази цифра, но трябва да е намалена. Това е общественото очакване и е задължително да се случи. Нашите представители правят различни предложения. Има вариант да има таван на субсидиите". Това заяви в предаването "Събуди се" заместник-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки.

"Трябва да има таван на субсидиите. Те трябва да се харчат за политическа дейност. Не трябва партиите да ги държат на влог. Трябва да има и отчетност", добави още той.

Джамбазки беше категоричен, че предизборната кампания на ВМРО е била в рамките на закона.

Евродепутатът е на мнение, че причината за тежките скандали в т.нар "малка коалиция" са резултатите от евровота. "Мога да си го обясня само с резултата от изборите. Той очевидно е нещото, което провокира тези тежки думи", коментира още заместник-председателят на ВМРО. По думите му технически Волен Сидеров е коалиционен партньор, а дали ще остане такъв зависи от неговите действия.

Той не изключи да има раздяла с коалиционен партньор. Според него обаче това би било безотговорно. "Би било безотговорно да развалим коалицията заради лични отношения". Категоричен е, че ниската избирателна активност е сигнал.