Борисов се съобразява в своето поведение и като премиер с формулата на това коалиционно управление, каза кандидатът за евродепутат Александър Йорданов.

Шестият в евролистата на ГЕРБ и СДС Александър Йорданов заяви, че думите му за "премиера мимикрия" от 2018 г. са извадени от контекста. "То беше казано в края на една конференция, а не на самата конференция, когато вече в някакъв смисъл имаше неформален разговор и дискусия", обясни Йорданов в предаването "Тази сутрин" по bTV.

"Мимикрия става дума, когато имаме поведение като държава, което невинаги - поне аз, одобрявам. Аз не съм одобрявал поведението на Борисов и на правителството по отношение на определени действия и опити за намеса на Русия във вътрешната политика на България", подчерта той.

Йорданов призна, че по въпроса за Русия заема по-крайна позиция. "Аз смятам, че след като България е член на ЕС и НАТО, ние трябва да водим изцяло политика, която отговаря на нашите национални интереси и тези национални интереси са да има повече България и повече НАТО в България", изтъкна той.

"В момента правителството на Борисов не е това правителство, което беше заедно с Реформаторския блок, то е друг тип коалиция. За да го има България това правителство в момента, една от причините е разделението на десницата, която не влезе в парламента. Следователно Борисов се съобразява в своето поведение и като премиер с формулата на това коалиционно управление. Виждате, че в тази коалиция, специално "Обединените патриоти" има политици и партии, които са изцяло антиевропейски насочени", посочи още Александър Йорданов.