АБВ ще качи доклада за дейността на временната комисия за проверка на обстоятелствата, довели до спирането на природния газ от "Газпром експорт" и проведената процедура за избор на алтернативни доставчици, на сайта си, каза днес пред журналисти във Варна лидерът на партията Румен Петков. По думите му така всеки, който има желание, може да се запознае с подробностите и да види има ли или няма нарушения и какви са те.

Петков твърди, че ако страната ни не възстанови отношенията си с руския доставчик, я очаква икономическа катастрофа. Проблемите няма да са само за топлофикациите, на които разчитат гражданите, а и за големи производствени предприятия, които ще бъдат докарани до фалит, обясни лидерът на АБВ. И допълни, че отношенията с "Газпром експорт" могат да бъдат възстановени още от служебното правителство, което ще бъде назначено от президента.

За предстоящата предизборна кампания Петков посочи, че АБВ ще води разговори за участие в нея със свои партньори от левицата. В отговор на въпрос той посочи, че е притеснен от факта, че БСП беше в едно управление с десни партии. В настоящата ситуация обществото трябва да изисква по-отговорен прочит на проблемите и търсене на решението им, каза още Петков.