Със скандирания "Меркел вън!", с плакати "Бежанците не са добре дошли" и с развяване на германски знамена демонстрантите от ПЕГИДА, събрали се на протест в Кьолн, изразиха възмущението си от политиката на правителството спрямо мигрантите, съобщава АФП, цитирана от БНР.

"Меркел се превърна в заплаха за нашата страна, Меркел трябва да си ходи!", цитира АФП един от демонстрантите.

"Ние сме народът!" - скандира събралото се недалеч от катедралата и гарата в Кьолн множество.

Паралелно върви и протест и на леви активисти. От левичарскя митинг се издигат лозунги като "Фашизмът не е мнение, това е престъпление".

Вижте снимки>>

"Недопустимо е ПЕГИДА да използва това ужасно престъпление, извършено тук на Нова година, за да разпространява своите расистки глупости", каза  28-годишната Емили Микелс, една от участничките в демонстрацията на левите.

Полицейски хеликоптери кръжаха над района. Чуваше се гърмежът на бомбички.

Напрежението изби и в сблъсъци на крайнодесни от демонстрацията на ПЕГИДА с полицията.

Пазителите на реда употребиха сълзотворен газ и водни оръдия, докато ултрадесните мятаха по тях бутилки от бира.

Двама полицаи са ранени по време на безредиците в Кьолн по време на и след демонстрациите на движението „Пегида“ и „Кьолн срещу десните“, предаде РИА Новости, позовавайки се на местния вестник Kölner Stadt-Anzeiger.

Според информацията на изданието, сред нападателите са били около 600 десни екстремисти, пристигнали в Кьолн с влак.

Около 450 от тях, съпроводени от полицията, са качени на влак за Дортмунд. Ситуацията на централната гара в Кьолн вече е под контрол, там патрулират около 300 полицаи.

Германия е скандализирана след серията от престъпления от сексуално естество, които са били извършени срещу жени в град Кьолн в нощта на Нова година.

Германският канцлер Ангела Меркел ще иска промени в закона, за да бъде улеснено депортирането на мигранти, извършили престъпления в Германия.