До момента 120 души са задържани във връзка с разследвания за изборни нарушения, съобщиха от МВР. От ведомството допълват, че са изпълнили задачата си за обезпечаване нормалното протичане на изборите.

Според обобщените данни към 19 часа днес са получени общо 756 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите. Образувани са общо 142 наказателни производства, от тях 36 бързи производства.

"Работили сме по сигнали срещу различни партии. Например в Русе сме работили по сигнал за корпоративен вот, свързан с ГЕРБ-СДС, в Бургас сме работили по сигнал, свързан с ПП и ДБ, в Кърджали работихме по сигнал днес, който касае ДПС. Не мога да кажа, че една е политическата сила, всъщност коректно е това да се коментира, когато приключат досъдебните производства в влязъл в законна сила съдебни актове", коментира пред bTV министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

 

 

За периода от 28 март до 18 часа на днешния ден звената "Български документи за самоличност" са издали общо 766 удостоверения на граждани, с които те могат да гласуват.